Toon menu Toon menu

Karmelklooster

Ontdek de sfeer en mogelijkheden van een bijzondere locatie

Karmelklooster Drachten is een unieke plek voor vergaderingen, recepties, bruiloften, overnachtingen en rouwplechtigheden. Ook na het vertrek van de karmelietessen staat het klooster nog in het teken van ontmoeting, viering en bezinning. Het biedt diverse ruimtes en regelmatig worden er exposities, concerten en lezingen georganiseerd.

Opdrachtgever Karmelklooster Drachten
Branches Kunst & cultuur, evenementenlocatie
Periode Sinds 2013
Website www.karmelklooster.nl

Uitdaging

Een bezoek aan het klooster is de beste manier om kennis te maken met de sfeer van het gebouw, verhalen uit het verleden en de mogelijkheden die het vandaag biedt. De uitdaging voor de website was om met tekst en foto's zo goed mogelijk een indruk te geven van de accommodatie, georganiseerde activiteiten en de achtergrond van de locatie.

Aanpak

In 2013 ontwikkelde Waaks een nieuwe website voor het Karmelklooster. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en enkele specialisten op het gebied van vormgeving en fotografie. In 2017 is de website grafisch en technisch gedeeltelijk vernieuwd voor een responsive weergave op mobiele apparaten.

De rustig gehouden vormgeving sluit aan op de rest van de huisstijl van het Karmelklooster. Foto's bepalen de sfeer en uitstraling van de website. Bij het ontwerp en de bouw van de site is veel aandacht besteed aan de navigatie en optimalisatie voor zoekmachines.

De informatie op de site beslaat verschillende invalshoeken. Bezoekers maken kennis met het gebouw via een rondleiding langs de verschillende ruimtes die kunnen worden gehuurd. Pagina's rond activiteiten als vergaderen, overnachten en trouwen geven een overzicht van de mogelijkheden die de locatie voor dergelijke gelegenheden biedt. Er is een agenda waarin de tentoonstellingen en andere evenementen te vinden zijn.

Om alle teksten, foto's en andere informatie eenvoudig te kunnen beheren en overzichtelijk op de site te tonen is gekozen voor een toegankelijk contentmanagementsysteem. Aan dit cms zijn modules op maat toegevoegd voor specifieke onderdelen van de site.

Vanuit de agenda kunnen bezoekers zich online aanmelden voor evenementen en deelname aan activiteiten. Voor bedrijven en particulieren die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van het Karmelklooster en het huren van accommodatie is er een formulier waarmee informatie of een offerte aangevraagd kan worden.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak