Toon menu Toon menu

Cultuurvrijwilligers

Evenementen, instellingen en vrijwilligers bij elkaar brengen

Cultuur en vrijwilligers verbinden om Fryslân levendig te houden, dat is de missie van Stichting Cultuurvrijwilligers. Het platform helpt organisatoren bij het vinden van vrijwilligers en maakt vrijwilligerswerk laagdrempelig.

Opdrachtgever Stichting Cultuurvrijwilligers
Branches Kunst & cultuur, maatschappij
Periode Sinds 2019
Website www.cultuurvrijwilligers.nl

Uitdaging

Ontwikkel een site waar organisatoren eenvoudig hun evenementen, tentoonstellingen en voorstellingen kunnen aanmelden waarna deze onder de aandacht worden gebracht via de website, een nieuwsbrief en sociale media.

Aanpak

In nauwe samenwerking met de initiatiefnemers heeft Waaks het concept Cultuurvrijwilligers uitgewerkt tot een plan waarin alle benodigde functionaliteiten zijn beschreven. Centraal bij de uitwerking stond het gebruiksgemak voor organisatoren, vrijwilligers en de beheerders vanuit de Stichting Cultuurvrijwilligers zelf.

De voornaamste functies van de website zijn de aanmeldfunctie voor instellingen en organisatoren, de pagina's met beschikbare oproepen en een nieuwsbrief voor vrijwilligers. Nadat een oproep is aangemeld kan Cultuurvrijwilligers de gewenste diensten vanuit hetzelfde systeem factureren. Nieuwe oproepen worden automatisch opgenomen in een nieuwbrief die naar potentiële vrijwilligers wordt verstuurd. Organisaties en geïnteresseerden kunnen via de website eenvoudig hun gegevens en voorkeuren wijzigen.

Om de gewenste onderdelen naar wens in te richten is gekozen voor maatwerk binnen een framework. Hierdoor is het ook relatief eenvoudig de website waar nodig in de toekomst te kunnen aanpassen of uitbreiden.

Het ontwerp van de huisstijl en de vormgeving van de website is afkomstig van Studio Ipsi.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak