Toon menu Toon menu

Kunstacademie Friesland

Cursusistenadministratie en online leeromgeving

Kunstacademie Friesland biedt opleidingen, cursussen en workshops in alle disciplines van de beeldende kunst: tekenen, schilderen, fotografie en video, theorie, projecten, mixed media, kunstprojecten en kunstreizen. Met een deeltijdopleiding en een breed aanbod aan korte opleidingen in het weekend of op avond.

Opdrachtgever Stichting Kunstacademie Friesland
Branches Onderwijs, kunst & cultuur
Periode Sinds 2016
Website kunstacademiefriesland.nl

Uitdaging

Hoe presenteer je online het cursusaanbod en laat je de communicatie tussen cursisten, docenten en de administratie zo makkelijk en prettig mogelijk verlopen? Een toegankelijke omgeving met lesroosters, berichtensysteem en cursusadministratie, die het hele traject van aanmelding tot succesvol voltooien volgt, rekening houdend met de eisen van de vakopleiding.

Aanpak

Bestaande oplossingen sloten onvoldoende aan op de werkwijze en compacte organisatie van de Kunstacademie. Daarom is gekozen voor een maatwerkoplossing die website, cursistenadministratie en online leeromgeving combineert.

Door in te loggen hebben cursisten en docenten direct toegang tot hun lesrooster, opdrachten en berichten. Aangezien e-mail voor de communicatie tussen docenten, cursisten en de administratie niet langer voldeed is een berichtensysteem ontwikkeld waarmee zowel individueel als met grotere groepen kan worden gecommuniceerd.

De aanmelding voor cursussen en workshops verloopt via toegankelijke online formulieren. Van elke aanmelding houdt de administratie de status van de inschrijving en facturatie bij. Doordat docenten eenvoudig beoordelingen en de presentie van studenten van de vakopleiding kunnen invoeren wordt het toekennen van studiepunten vereenvoudigd. Binnen de vakopleiding wordt rekening gehouden met de verschillende fases en keuzemodules.

Eind 2019 is in samenwerking met Leobite en Pixl ook de website van Kunstacademie Friesland vernieuwd. De website gebouwd in WordPress maakt gebruik van een API om automatisch informatie uit de cursusadministratie te tonen. Deze koppeling wordt ook gebruikt voor narrowcasting (informatieschermen) op locatie.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak