Toon menu Toon menu

Hapsalons

Maaltijdbezorgers en afhaalrestaurants vinden en vergelijken

Op Hapsalons vind je het grootste overzicht van afhaalrestaurants en bezorgdiensten. Van landelijke bezorgketen tot de snackbar op de hoek. De recensies van andere bezoekers helpen bij het kiezen van de lekkerste maaltijd en het beste restaurant.

Opdrachtgever Waaks (eigen beheer)
Branches Horeca & maaltijdbezorging, webportalen
Periode Sinds 2007
Website www.hapsalons.nl
www.hapsalons.be
www.foodzilla.be
www.foodzilla.lu

Uitdaging

Hapsalons is het eerste en meest succesvolle webportaal van Waaks. Hoe breng je tienduizenden restaurants in kaart en zorg je dat bezoekers deze makkelijk kunnen vinden en vergelijken?

Aanpak

Veel bedrijven en gezinnen halen op een vaste dag iets makkelijks te eten of laten een maaltijd bezorgen. Hapsalons ontstond door de behoefte om de restaurants waar je hiervoor terecht kunt te vergelijken. Een eenvoudige eerste website groeide door de jaren heen uit tot een nagenoeg compleet overzicht, mede dankzij de suggesties en recensies van bezoekers. Restaurants worden gratis vermeld en het aanbod beperkt zich niet alleen tot restaurants waar je online kunt bestellen.

Achter de website zitten een database en een beheersysteem die speciaal voor het concept zijn ontwikkeld. Hierdoor kan de informatie gemakkelijk worden beheerd. Het stelt ons ook in staat te zorgen voor een snelle website, geoptimaliseerd voor zoekmachines, met een vormgeving die responsive is gebouwd.

Om bezoekers in staat te stellen online te bestellen wordt samengewerkt met Thuisbezorgd.nl. Adverteren op Hapsalons.nl is onder andere mogelijk via Google Ads.

Sinds de lancering van Hapsalons.nl in 2006 is de site meerdere malen vernieuwd en uitgebreid. Onder de naam Hapsalons.be kwam er al vrij snel een versie van Hapsalons voor Vlaanderen. In 2022 werd de Hapsalons-familie uitgebreid met FoodZilla.be, een site die zich richt op het Franstalige Walloniƫ en Brussel.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak