Toon menu Toon menu

Bouwcultuurfonds Friesland

Behoud en versterking van wat waardevol is

Stichting Bouwcultuurfonds bevordert het behoud van bouwkundige monumentale gebouwen in Fryslân en levert daarmee een bijdrage aan het zekerstellen van het culturele erfgoed voor toekomstige generaties.

Opdrachtgever Stichting Bouwcultuurfonds Friesland
Branches Bouw, cultureel erfgoed
Periode Uitgevoerd in 2019
Website www.bouwcultuurfondsfriesland.nl

Uitdaging

De wens een nieuwe website te laten ontwikkelen ontstond door problemen met het aanmeldformulier en het beheer van de vorige site. We zagen kansen om bij de ontwikkeling ook het insturen en verwerken van aanvragen te verbeteren.

Aanpak

Opdracht was een website die grafisch en inhoudelijk zou lijken op de vorige site. Daarom is voor de nieuwe site eveneens gekozen voor een praktisch ontwerp. Bij de bouw is het ontwerp responsive gemaakt voor een goede weergave op zowel pc's als smartphones.

Ruimte voor verbetering was er met name op functioneel en technisch vlak. Bij het beheer liep het secretariaat tegen moeilijkheden aan. Op de nieuwe website kunnen de pagina's en referentieprojecten op laagdrempelige wijze worden beheerd.

Formulier en verwerking van subsidieaanvragen

Het oude formulier om subsidie aan te vragen was ingewikkeld in gebruik en kampte met spam. Voor het nieuwe aanvraagformulier is daarom kritisch gekeken welke informatie strikt noodzakelijk is voor het behandelen van een aanvraag. De benodigde gegevens en documenten worden verzameld in drie stappen. Een ingebouwd script onderscheidt spam en authentieke aanvragen van elkaar.

Nadat de indiener de gegevens van de aanvraag heeft gecontroleerd wordt deze voor verdere behandeling opgeslagen. Het opslaan van aanvragen in een beveiligde online omgeving waarborgt dat alle aangeleverde gegevens en bijlagen worden ontvangen.

Voor de administratieve verwerking van aanvragen is een speciale module ontwikkeld. Nadat een nieuwe aanvraag binnenkomt wordt deze handmatig gecontroleerd op compleetheid en vervolgens voorgelegd aan de Raad van Advies en het bestuur. Het bijhouden van deze stappen en de registratie van besluiten vindt plaats in deze online applicatie. Dit maakt het bijhouden van de status en het archiveren van dossiers eenvoudiger en niet langer gebonden aan een vaste werkplek.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak