Toon menu Toon menu

Marketingtermen.nl

Honderden begrippen uit de marketingwereld verklaard

Bij Waaks komen we ze dagelijks tegen: termen uit de wereld van marketing en communicatie die je bij de groenteboer nooit zou gebruiken. We maakten een website die veel van deze begrippen op begrijpelijke wijze van uitleg voorziet. Niet verder vertellen: soms, als we er zelf ook even niet uitkomen, raadplegen we Marketingtermen.nl ook wel eens.

Opdrachtgever Waaks (eigen beheer)
Branches Marketing & communicatie, webportalen
Periode 2013-2020

Uitdaging

Omdat we in het vakgebied marketing en communicatie veel vaktermen tegenkomen, besloten we een website te maken waar deze worden uitgelegd. Het ontwerp, de bouw en het schrijven gebeurde in eigen huis.

Aanpak

Marketingtermen.nl is in feite een woordenboek bestaande uit een verzameling artikelen. Het medium website leent zich uitstekend voor een zoekfunctie en verschillende vormen om te navigeren, zoals categorie├źn en gerelateerde begrippen. Dit was ons uitgangspunt bij de vormgeving, het bouwen van het ontwerp en de techniek onder de motorkap.

Door de jaren heen werd de site gevuld met honderden begrippen, afkortingen en bijbehorende artikelen. Maandelijks trekt de site intussen een kleine 100.000 unieke bezoekers.

De website is niet alleen waardevol voor mensen die op zoek zijn naar uitleg over een marketingterm. Door advertenties te plaatsen bood het concept Waaks een verdienmodel en bedrijven de mogelijkheid zichzelf onder de aandacht te brengen. Adverteren op Marketingtermen.nl was onder andere mogelijk via Google Ads.

Eind 2020: Nieuwe eigenaar

In 2020 hebben we de website overgedragen aan een nieuwe eigenaar. Dit marketingbureau zal de site en bijbehorende content vooral inzetten voor het vergroten van de eigen online zichtbaarheid.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten (2013 t/m 2020)

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak