Toon menu Toon menu

NVIB

Een website die informeert en contacten tussen leden bevordert

De Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding heeft als doel om de kwaliteit van de infectieziektebestrijding in Nederland te bevorderen. De vereniging zet zich onder meer in voor samenwerking, onderzoek en scholing.

Opdrachtgever Nederlandse Vereniging voor Infectieziektebestrijding
Branches Gezondheidszorg, brancheorganisatie
Periode Uitgevoerd in 2018
Website www.nvib.net

Uitdaging

Waaks werd ingeschakeld omdat de mogelijkheden en het beheer van de bestaande website niet langer aan de wensen van de NVIB voldeden. Het verzoek was een nieuwe site te ontwikkelen met een besloten ledenomgeving.

Aanpak

De nieuwe website moest vooral functioneel zijn met de nadruk op informeren. Vandaar dat de vormgeving sober is gehouden. Bij de ontwikkeling is rekening gehouden met de weergave en het gebruik op verschillende apparaten, waaronder smartphones.

Naast de publieke pagina's, nieuwsberichten en een agenda omvat de site een besloten ledengedeelte. Na inloggen vinden leden hier presentaties, publicaties een overzicht van het bestuur en de commissies en een smoelenboek voor leden van de vereniging.

Voor gebruikers met de juiste rechten vormt de besloten omgeving ook het contentmanagementsysteem om alle gegevens en informatie van de website te beheren.

Gebruikte diensten en technieken

Resultaten

Meer succesverhalen

Bekijk meer werk

Klaar om het web voor je te laten werken?

Samen vinden we de juiste aanpak